Stránka venovaná najmä chovu chameleónov.

Chov chameleónov v lete / Breeding chameleons in summer

16.07.2009 00:26

    V horúcich letných dňoch je dobré, aby sme dopriali aj zvieratám vyhriatie na slniečku a nie len pod lampou. Dajú sa zakúpiť mnohé zariadenia zo sieťoviny, ktoré sú určené na to, aby v nich mohli byť zvieratá vonku. Taktiež nie je veľký problém zhotoviť si vlastnú podobnú voliérku z moskytiéry alebo inej sieťoviny. Zvieratá určite ocenia takúto zmenu. Je však potrebné dávať pozor, aby sa zvieratá na priamom slnku neprehriali. Tomu zabránime buď vhodným umiestnením voliéry, nech je aspoň časť v tieni alebo vytvorením tzv. striešky nejakej látky príp. prehodenie väčšej handry na vrch voliéry. Aj napriek týmto opatreniam je potrebné mať na pamäti, odkiaľ naše zviera pochádza. Ak je to horský druh chameleóna, tak nie je vhodné ich vystavovať teplotám vyšším ako cc 28 stupňov celzia, nakoľko vyššie teploty a sucho pomerne ťažko znášajú a môžu ľahko uhynúť. V knihe od Petra Jakubáča nájdete aj fotografie a stručný návod, ako jednoducho zhotoviť voliéru pre chameleóny. Ak máte skúsenosti alebo fotografie Vašich voliér, tak pokojne nám pošlite fotgrafiu na mailovú adresu a ak budete súhlasiť, Vaše foto budú zverejnené.

___________________________________________________________________________________________________________________________________

    In hot summer days is good to give our chameleons a little stay under the sun. There are many cages made from net which can you buy in pet shops. ALso, it is possible to make your own net for chameleons. In a good ,,flexarium" animals will be happy to stay at sun. But beware of too long staying on the sun without possibility of shadow. Chameleons can overheat. Also it is good to remember of original habitation of your chameleon. Mountain chameleons do not like extra high temperature over 28 degreees. In book from autors Peter Jakubáč and Peter Nagy (chameleón jemenský - exotický obyvateľ našej domácnosti) you can find instructions how to build your own aviary. We will be glad, if you have your own aviary, to send us photos on our e-mail adress and after your agreement we will publish your photo as inspiration for another breeders.

(c) 2008 Všetky práva vyhradené.

Vytvorte si web stránku zdarma!Webnode